Home » Karper » Rodpod

Rodpod

Wat is een rodpod?

rodpodVeel karpervissers gebruiken er al een, maar wat is een rodpod eigenlijk? Een rodpod wordt door de karpervissers gebruikt als stevige hengelsteun. Zoals je wellicht wel weet wordt er bij het karpervissen statisch gevist, dit betekend dat de hengels uitliggen en daar voor uren op de zelfde plek blijven liggen. Omdat het niet handig en niet slim is om je hengel zomaar op de grond te leggen is er een Rodpod uitgevonden. Een rodpod is een hengelsteun met 3 of 4 poten die stevig op de grond staat. Op deze rodpod kun je veel dingen monteren. Je legt de hengels horizontool op de 2 steunen. Deze 2 steunen zitten op de voor en achterkant en zijn in de meeste gevallen, net zoals bij de fox horizon rodpod, helemaal naar eigen smaak aan te passen. De meeste karpervissers monteren op de achterkant van de pod simpele hengelsteunen waar je de onderkant van je karperhengel op kan leggen. Op de voorkant van de rodpod wordt er vaak het meeste gesleuteld. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een leuke set fox beetmelders er op te zetten in combinatie met fox swingers. Maar het is ook mogelijk om enkel een steun met een swinger te monteren als je denkt dat je de beetmelders niet nodig hebt.

Wat voor soorten rodpods zijn er?fox rodpod

Er zijn een groot aantal rodpods te krijgen in Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld rodpods met twee, drie of zelfs vier poten te krijgen. De hoeveelheid poten die je neemt kan afhangen met de stevigheid die jij graag wilt voor je karperhengels. De meest populaire rodpods van dit moment zijn de fox rodpods en dan met name de fox horizon rodpod. Deze pods zijn erg populair omdat deze ontzettende stevig zijn en omdat ze op alle grondsoorten inzetbaar zijn. Je kunt deze rodpod in vele verschillende standen zetten zodat je overal met je karperhengels terecht kunt. Een andere bekende en populaire rodpod is de proline rodpod. Deze rodpod is zo populaire omdat je bijna elk element op deze rodpod kunt verstellen. Hierdoor kun je dus overal uit de voeten met deze pod.

Rodpod kopen

rodpod kopenWaar kan ik het voordeligst een rodpod kopen en vind ik de meeste merken? De webshop waar wij altijd onze rodpods halen en zeer tevreden over zijn is Bol. Bol zit sinds kort ook in de hengelsport artikelen en levert bijna alle merken en producten. Ze kunnen bijna elk product leveren omdat ze samenwerken met bijna alle grote hengelsportwinkels in Nederland. Door deze samenwerking hebben ze ook altijd de laagste prijs! Wil jij dus graag een rodpod kopen?

->Klik dan hier om naar de Rodpod afdeling van Bol.com te gaan

 

Laat een bericht achter!

Je Emailadres zal niet gepubliceerd worden. Required fields are marked *

*