Home » Karper » Beetmelders » Beetmelder

Beetmelder

Wat is een beetmelder?

Een beetmelder is een opzet stuk die je kan monteren op je rodpod of je banksticks. De beetmelder is ontstaan om de beetbeetmelder registraties beter te maken. Toen er nog geen beetmelders waren moest je als visser contant je hengels in de gaten houden of je beet had. Dit lukte niet altijd natuurlijk en daarom werden er veel vissen verspilt door te laat aanslaan. De beetmelder heeft ervoor gezorgd dat je op dat onderdeel nooit meer boilies en een vis hoeft te verspillen. Hoe werkt een beetmelder? Een beetmelder werkt door middel van lijnregistratie. Als je je hengel hebt ingegooid leg je hem neer op je rodpod of banksticks waar je beetmelder op is gemonteerd. Als het goed is valt dan je lijn precies in de gleuf op de bovenkant van je beetmelder. Zodra er beweging in je lijn zit, dus een aanbeet, registreert je beetmelder dat en maakt hij een geluid. Dit geluid zijn vaak korte piepjes, daardoor worden beetmelders ook wel piepers genoemd. Tegenwoordig is een beetmelder niet meer weg te denken bij het (karper) vissen en hoort hij thuis in elke visuitrusting.

 

Wat voor soorten beetmelders zijn er?

beetmelder kopenEr zijn vele verschillende soorten beetmelders. Er zijn tientallen merken die een beetmelder in hun assortiment hebben hun eigen beetmelder natuurlijk het beste vinden. Het verschil in de beetmelders zit hem in de nauwkeurigheid van de beetregistratie. De goedkopere beetmelders geven vaak slechter aan wanneer je beet hebt en of het een serieuze run is of slechts een brasem. Bij de wat duurdere beetmelders kan je vaak aan het geluid al horen wat voor soort vis er aan je lijn zit en of het een serieuze aanbeet is of een lijnzwemmer. Als je een beginnende karpervisser bent voldoet een goedkope beetmelder al snel. Bijvoorbeeld een X2 beetmelder. Als je echt een run hebt merk je dat natuurlijk altijd wel. Maar als je al wat gevorderd bent is het verstandig om een wat betere beetmelder te nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fox beetmelders of delkim beetmelders. Deze beetmelders registeren elke lijnbeweging en dan ben je nooit te laat! Een onderdeel wat verder nog verschilt in de beetmelders zijn de lampjes en de geluiden. Een delkim beetmelder is bijvoorbeeld in allerlei kleuren lampjes beschikbaar. Deze lampjes gaan aan als je een beweging op je lijn hebt. Een aanbeet wordt dus altijd gevolgd door een geluid en een lampje.

 

Beetmelder set

Als je vaak met meerdere hengels vist is het slim om een beetmelder set te kopen. Een beetmelder set is verkrijgbaar in twee, driebeetmelder set of zelfs vier beetmelders. Op deze manier heb je gelijk een mooi bijpassend set. Ook zit er bij een beetmelder set ook vaak een sounderbox bij inbegrepen. Deze sounderbox heeft (draadloos) contact met jou beetmelders en geeft ook aan als een van de hengels beet heeft. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld op een afstand staat van je karperhengels en je toch je aanbeten wilt registreren. Ook een beetmelder set is verkrijgbaar bij meerdere merken. Denk hierbij aan een Fox beetmelderset, een delkim beetmelder set of een jrc beetmelderset.

 

 

Laat een bericht achter!

Je Emailadres zal niet gepubliceerd worden. Required fields are marked *

*