Home » Tag Archives: karpervissen

Tag Archives: karpervissen

Karperfilmpjes: Pionieren 2014

Karperfilmpjes: Pionieren 2014

Een van de betere nieuwe karperfilmpjes van dit jaar. Dit filmpje is gemaakt door 2 jongens die hun karperavonturen delen met de rest van de wereld. Het karperfilmpje ziet er erg mooi uit en de kwaliteit is ook zeker goed. De jongens vissen op meerdere stekken. Ook de vangsten zijn er mooi! Er zitten vooral een paar mooie schubkarpers bij! ... Read More »

Karperfilmpjes: Karpervissen op vakantieparken

Karperfilmpjes: Karpervissen op vakantieparken

Karpervissen op vakantieparken zie je weinig filmpjes van op internet en daarom hebben wij hier eentje van geplaatst. Het is een leuk karperfilmpje met een goede uitleg over verschillende karpertechnieken en aastechnieken. Ook zie je uiteraard weer een aantal leuke vangsten voorbij komen. De karpers die ze vangen zijn niet zo groot, maar dat maakt het niet minder leuk!   Read More »

Karperfilmpjes VisTv: Penvissen op karper

Karperfilmpjes VisTv: Penvissen op karper

Hoe moet je penvissen op karper? In dit filmpje van Vistv wordt er uitgelegd hoe je het beste kunt penvissen op karper en welke technieken je daarbij het beste kunt gebruiken. Ook laten ze zien welk aas je moet gebruiken en op welke soort karperwateren je het beste met de penhengel kunt karpervissen. Wil jij meer weten over de verschillende ... Read More »

Karperfilmpjes VisTv: Nachtvissen op karper

Karperfilmpjes VisTv: Nachtvissen op karper

Hier weer een leuk karperfilmpje van Vistv. Dit keer gaan ze nachtvissen op karper. Ze vissen langs een mooi viswater vanaf de kant en geven verschillende handige tips. In dit filmpje laten ze onder meer de bekende karper voerboot zien. Ook vangen ze weer een aantal grote en mooie karpers!   Read More »

Aasgedrag karpers

aasgedrag karper

Het aasgedrag van karpers   Door goed te letten op hoe karpers leven en hier ook voldoende informatie over te lezen, kun je steeds beter bepalen welke vistechniek je het beste kunt hanteren om zoveel mogelijk karpers te vangen. Met ervaring kom je ver al kun je echter nooit helemaal zeker van zijn hoe de karpers zullen azen. Hun aasgedrag ... Read More »

Karper vissen met boilies

karper vissen met boilies

Karper vissen met boilies Karpers zijn mooie vissen met 4 baarddraden die twee aan twee verspreid zitten op zowel de bovenlip als in de mondhoeken. Ook hebben karpers een lange rugvin, waarvan de eerste vinstralen uitsteken. Het is uiterst populair om op karpers te vissen, waarschijnlijk omdat het grote en krachtige vissen zijn, waar tevens eigenlijk het hele jaar door ... Read More »

Nachtvissen op karper

Nachtvissen op karper

Nachtvissen op karper Hoewel er voor het vissen op karpers zelf niet specifieke regels bestaan over wanneer je wel of niet mag vissen, ben je wel gebonden aan een bepaald seizoen als je van plan bent om ’s nachts te gaan vissen. Dit gaat op voor de uren tussen twee uur na zonsondergang en één uur voor zonsopgang. Er zijn ... Read More »

Karper seizoen

karper seizoen

Karper seizoen Als je wilt vissen op karpers dan bof je, want hiervoor geldt niet echt een specifiek karper seizoen waaraan je gebonden bent. Het vissen op karper mag eigenlijk het hele jaar door, al zijn er wel specifieke periodes in het jaar waarop je meer succes zult kunnen boeken. Dit heeft allemaal te maken met de activiteit die de ... Read More »

Vissen op Karper

vissen op karper

Vissen op karper Doordat karpers redelijk grote en krachtige vissen kunnen worden, zijn ze zeer populair om te vangen binnen de sportvisserij en om die reden worden ze veelvuldig uitgezet. Ze zijn zelfs zo in populatie toegenomen dat ze wereldwijd nu te vinden zijn, terwijl hun oorsprong ligt in het gebied van de Zwarte Zee, de Kaspische Zee en het ... Read More »