Home » Karper » Karper seizoen

Karper seizoen

Karper seizoen

Als je wilt vissen op karpers dan bof je, want hiervoor geldt niet echt een specifiek karper seizoen waaraan je gebonden bent. Het vissen op karper mag eigenlijk het hele jaar door, al zijn er wel specifieke periodes in het jaar waarop je meer succes zult kunnen boeken. Dit heeft allemaal te maken met de activiteit die de karpers vertonen ten opzichte van de jaargetijden.

Verloop activiteit karpers

Als je in januari of februari, dus nog in het strengst van de wintermaanden, wilt gaan vissen, loop je weinig kans een karper te vangen. In de periode zitten ze in het dieperekarper seizoen water en verkeren ze in een soort winterslaap. Ze liggen stil op de bodem en azen weinig tot niets. Ze teren op hun vetreserves. Zodra de lente inzet rond maart en de watertemperatuur stijgt, gaan ze weer op zoek naar voedsel en begint het echte karper seizoen weer. Zeker in het voorjaar, rond mei/juni verschijnen de karpers weer in ondiep water. Vanaf augustus gaan ze weer volop azen en zijn ze veelvuldig aanwezig in menige rivier. Dit is de aangewezen periode om karpers te gaan vangen. Dit zet zich voort tot ongeveer oktober, omdat de karpers voldoende vet moeten opslaan voor de naderende wintermaanden. Zodra deze inzetten, gaan ze wederom in winterslaap en zul je niet veel succes meer ondervinden in het vangen van karpers. Je moet het als visser dus echt hebben van de lente en zomermaanden, dit is het beste karper seizoen! Het is handig op de hoogte te zijn van het gedrag van deze vissen, zodat je hierop in kunt spelen. Anders zit je voor niks met je hengel gereed.

Aassoorten

Er geldt van 1 april tot aan de laatste zaterdag van mei een wettelijk verbod om met bepaalde aassoorten te werken. Je mag in deze periode geen gebruik maken van een dood visje, een stukje vis (ongeacht hoe groot), slachtproducten of alle soorten kunstaas.  Het enige wat je eigenlijk kunt gebruiken is dan een kunstvlieg zolang deze kleiner is dan 2,5 cm. Onder ‘vissen’ vallen ook kreeften, krabben, garnalen en inktvissen. Deze mogen evenmin als aas gebruikt worden.

Zo blijken er alsnog enkele regels te bestaan waar je op moet letten als je op karpers wilt gaan vissen. Er blijven echter voldoende periodes over waarin je ongestoord je hengel kunt uitwerpen en gebruik kunt maken van het karper aas wat je het meest aanspreekt.

Karper seizoen Als je wilt vissen op karpers dan bof je, want hiervoor geldt niet echt een specifiek karper seizoen waaraan je gebonden bent. Het vissen op karper mag eigenlijk het hele jaar door, al zijn er wel specifieke periodes in het jaar waarop je meer succes zult kunnen boeken. Dit heeft allemaal te maken met de activiteit die de karpers vertonen ten opzichte van de jaargetijden. Verloop activiteit karpers Als je in januari of februari, dus nog in het strengst van de wintermaanden, wilt gaan vissen, loop je weinig kans een karper te vangen. In de periode zitten ze…

Review Overview

User Rating: 2.86 ( 5 votes)
0

Laat een bericht achter!

Je Emailadres zal niet gepubliceerd worden. Required fields are marked *

*