Home » Karper » Pop up boilies

Pop up boilies

Wat zijn pop up boilies?

Pop up boilies zijn in principe hetzelfde als de bekende karper boilies. Het enige verschil zit hem in de pop up. Het woord zegt het Pop up boiliesal, deze boilie die gaat omhoog in plaats van naar de bodem. Dit wordt vaak toegepast in gevallen dat de normale boilie niet werkt. Wanneer is de pop-up boilie een goed alternatief? In wateren waar veel op karper gevist wordt en de karper dus al aardig gewend is aan een boilie die op de grond ligt, kan het verstandig zijn om met een popup boilie te vissen. op deze manier presenteer je je aas, in dit geval boilie, anders dan normaal en zal de karper hier geïnteresseerd in zijn. Ook zal in sommige gevallen de karper eerder toehappen dan in een normale boilie, omdat in overbeviste wateren de karper een normale boilie associeert met gevaar. Een andere reden waarom je een pop up boilie zou kunnen gebruiken heeft te maken met de bodemstructuur. Als je te maken hebt met een hele zachte bodem zou je normale boilie of tijgernoot ver weg zakken in de bodem en dus je aas minder waarneembaar maken. Als je dan een popup gebruikt drijft de popup vanzelf een stukje omhoog waardoor de presentatie beter is.

 

De popup is net als de normale boilie in heel veel verschillende groottes en smaken verkrijgbaar. Het staat niet vast welke smaak nu beter is dan een andere. Dit zal iedere karpervisser voor zichzelf moeten testen en bepalen.
De meest bekende merken op het gebied van popup boilies zijn de merken proline, dynamiet, Berkley en martin SB. Ook hier tussen valt geen verschil te maken tussen goed en slecht, dit is ook aan jezelf als visser te ontdekken. Iedere karpervisser heeft hier een eigen mening over.

Pop up boilies kopen

Waar kan ik het beste pop up boilies kopen en waar zijn deze het voordeligst? Er zijn verschillende grote online karperwebshops die popup boilies verkopen. Wij hebben voor u de 3 beste geselecteerd. Wij hebben in onze keuze meegenomen: De prijs/merken en de verzending van de popup boilies. Wil je toch liever met normale boilies vissen? Klik dan hier om meer te lezen over boilies kopen.

  1. ->Bestel bij Hengelsportknaller.nl
  2. ->Bestel bij Bol.com
  3. ->Bestel bij Raven.nl

 

One comment

  1. Hallo
    Ik heb pop ups maar er zit geen geur en smaak aan.
    Moet ik dat zeof doen? Zoja hoe?
    Mvg thijmen

Laat een bericht achter!

Je Emailadres zal niet gepubliceerd worden. Required fields are marked *

*