Home » Snoek » Vissen op snoek

Vissen op snoek

Vissen op Snoek

Hoe moet ik vissen op snoek en op welke manier vang ik de meeste snoeken? Dit is een vraag die veel vissers zich stellen en hopen antwoord op te krijgen. Het leuke van vissen is dat die vraag eigenlijk nooit beantwoord kan worden. Niemand kan voorspellen wanneer en hoe je een snoek vangt, het enige wat je kunt doen is goed voorbereiden, en weten hoe een snoek zich gedraagt en met welk aas hij gevangen kan worden. In dit artikel bespreken we de volgende punten:

  • Hoe ziet een snoek eruit en waar komt die voor?
  • Hoe moet ik op snoek vissen?
  • Waarmee moet ik op snoek vissen?
  • Wanneer mag ik op snoek vissen?

Hoe ziet een snoek eruit en waar komt die voor?Vissen op Snoek

De Snoek is een van de meest populaire sportvissen in Nederland. Dit komt vooral omdat de snoek op vele plekken in Nederland te vangen is, hij komt zelfs voor in de kleinste polderslootjes in Nederland! Een andere reden waarom er veel op snoek gevist wordt is dat de snoek een heel spannende en lange drill ( inhalen) heeft. Een snoek is erg sterk en geeft zich niet zomaar gewonnen, dus vaak is het een hele klus om deze binnen te draaien!

 

Tanden van de SnoekZoals je hiernaast op de foto kunt zien is de snoek een hele mooie sportvis. De snoek is een langwerpige vis die bestaat uit een en al spier. Eigenlijk lijkt de snoek op 1 grote spier, dit komt door zijn langwerpige vorm. De kleur van de snoek is zilver/goud met vaak een bepaald patroon op zijn lijf. Dit patroon kan heel erg verschillen per snoek, dit maakt het juist zo leuk! Geen enkele snoek is qua kleur en patroon hetzelfde, eigenlijk net zoals bij mensen. Wat de snoek ook erg aantrekkelijk maakt bij sportvissers zijn de angstaanjagend grote tanden! Een snoek heeft grote rijen tanden in zijn mond lopen, dit ziet er erg mooi uit maar kan ook heel gevaarlijk zijn! Daarom is het belangrijk dat je bij het vissen op snoek altijd een Bekkenklem en handschoenen bij je hebt! Op deze manier kan je jezelf nooit snijden of pijn doen aan zijn tanden.

 

Waar komt de snoek voor?
PoldersnoekZoals we net al zeiden komt de snoek eigenlijk overal in Nederland voor. Hij is te vinden in alle grote rivieren in Nederland tot aan de kleinste polderslootjes ergens ver afgelegen. De enige voorwaarde voor een snoek is dat er vis in het water moet zitten waar hij op kan jagen. Volgens vele bekende snoekvissers is de snoek het lastigst te vangen op de grote rivieren. Dit komt omdat de snoek hier veel ruimte heeft, hierdoor is de snoek lastig te vinden. En omdat de snoeken in de grote rivieren vaak het sterkst zijn! Dit komt door de hardere stroming in de rivieren waar ze vaak mee leren leven en dus sterker worden. Maar dit betekend niet dat snoekvissen in de polder niet leuk is! Soms is dit zelfs nog leuker. Dit komt omdat in de polder de sloten vaak klein en smal zijn, hierdoor is het voor de sportvisser makkelijk om de hele sloot af te struinen naar de snoeken.

 Hieronder een leuk filmpje van een Snoekvangst in de polder!

YouTube Preview Image

Laat een bericht achter!

Je Emailadres zal niet gepubliceerd worden. Required fields are marked *

*