Home » Karper » Vissen op Karper

Vissen op Karper

Karpervakanties

karpervakanties

Karpervakanties   Omdat karpervissen wereldwijd en ook in Nederland is uitgegroeid tot zo’n populaire sport, zijn er tegenwoordig ook voldoende reisorganisaties die hierop inspringen door karpervakanties aan te bieden. Je kunt dan een vakantie boeken naar huisjes die gelegen zijn dichtbij een gunstig en rijk karpermeer, waardoor je tijdens je vakantie eindeloos kunt gaan vissen. Zo combineer je een vakantie ... Read More »

Aasgedrag karpers

aasgedrag karper

Het aasgedrag van karpers   Door goed te letten op hoe karpers leven en hier ook voldoende informatie over te lezen, kun je steeds beter bepalen welke vistechniek je het beste kunt hanteren om zoveel mogelijk karpers te vangen. Met ervaring kom je ver al kun je echter nooit helemaal zeker van zijn hoe de karpers zullen azen. Hun aasgedrag ... Read More »

Karper vissen met boilies

karper vissen met boilies

Karper vissen met boilies Karpers zijn mooie vissen met 4 baarddraden die twee aan twee verspreid zitten op zowel de bovenlip als in de mondhoeken. Ook hebben karpers een lange rugvin, waarvan de eerste vinstralen uitsteken. Het is uiterst populair om op karpers te vissen, waarschijnlijk omdat het grote en krachtige vissen zijn, waar tevens eigenlijk het hele jaar door ... Read More »

Nachtvissen op karper

Nachtvissen op karper

Nachtvissen op karper Hoewel er voor het vissen op karpers zelf niet specifieke regels bestaan over wanneer je wel of niet mag vissen, ben je wel gebonden aan een bepaald seizoen als je van plan bent om ’s nachts te gaan vissen. Dit gaat op voor de uren tussen twee uur na zonsondergang en één uur voor zonsopgang. Er zijn ... Read More »

Vissen op Karper

vissen op karper

Vissen op karper Doordat karpers redelijk grote en krachtige vissen kunnen worden, zijn ze zeer populair om te vangen binnen de sportvisserij en om die reden worden ze veelvuldig uitgezet. Ze zijn zelfs zo in populatie toegenomen dat ze wereldwijd nu te vinden zijn, terwijl hun oorsprong ligt in het gebied van de Zwarte Zee, de Kaspische Zee en het ... Read More »