Home » Snoek » Waarmee moet ik vissen op snoek?

Waarmee moet ik vissen op snoek?

Waarmee moet ik op snoek vissen?
Er zijn meerdere manieren om op snoek te vissen namelijk:

Snoekvissen met kunstaas

Dit is de meest populaire manier van snoekvissen. Kunstaas is er in verschillende vormen en maten hieronder een lijstje met verschillende soorten:

  • Pluggen
  • Blinkers
  • Twisters
  • Shads

Pluggen

roofvis pluggen

Dit is het meest gebruikte kunstaas. Met dit kunstaas imiteer je een normaal levend visje. Hierdoor denk de snoek dat er een visje voor hem zwemt en zal dan hierin bijten.

 

Blinkers/spinners

snoek spinners

Deze vorm van kunstaas imiteert ook een visje, alleen dan iets anders dan een plug. Bij een blinker wordt er vaak gebruik gemaakt van veel glinstering en draaiing.

 

Twisters

snoek twister

Twister zijn vaak van rubber/plastic gemaakt. Een twister wordt voornamelijk gebruikt door zijn aparte manier van bewegen. Een twister beweegt ontzettend veel en een snoek vind dat vaak interessant en wordt daardoor vaak verleidt om erin te bijten.

 

Shads

snoek shad

Shads zijn vaak kleine plastic visjes die erg op een klein visje lijken. De shad wordt vaak gebruikt in combinatie met een loodkopje, dit om de shad wat meer gewicht mee te geven zodat je verder kan gooien.
 

Snoekvissen met Doodaas

vissen met doodaasAls het kunstaas niet goed werkt is het ook vaak een goed alternatief om te snoekvissen met doodaas. Dit houd in dat je in plaats van actief vist, je met behulp van schuiflood en een hakenconstructie op de bodem vist. Ook heb je hiervoor natuurlijk doodaas nodig. Het meest gebruikte doodaas zijn voorntjes, bliekjes en roofbleitjes. Deze kan je vaak kopen in de (lokale) hengelsport speciaalzaal. Lees hier meer over -> Snoek vissen met doodaas

 

Snoekvissen met levend aas

Deze vorm van vissen op snoek is verboden in Nederland! Levend aas gebruiken om snoek te vangen wordt gezien als dieronvriendelijk en past niet in de regels van sportvisserij Nederland en de waterschappen.

Waarmee moet ik op snoek vissen? Er zijn meerdere manieren om op snoek te vissen namelijk: Snoeken met kunstaas Snoeken met doodaas Snoeken met levend aas Snoekvissen met kunstaas Dit is de meest populaire manier van snoekvissen. Kunstaas is er in verschillende vormen en maten hieronder een lijstje met verschillende soorten: Pluggen Blinkers Twisters Shads Pluggen Dit is het meest gebruikte kunstaas. Met dit kunstaas imiteer je een normaal levend visje. Hierdoor denk de snoek dat er een visje voor hem zwemt en zal dan hierin bijten.   Blinkers/spinners Deze vorm van kunstaas imiteert ook een visje, alleen dan iets…

Review Overview

User Rating: 2.63 ( 4 votes)
0

Laat een bericht achter!

Je Emailadres zal niet gepubliceerd worden. Required fields are marked *

*