Home » Snoek » Gesloten seizoen snoek

Gesloten seizoen snoek

Wat is het gesloten seizoen snoek?

Het gesloten seizoen van de Snoek geldt voor de data 1 maart tot de laatste zaterdag van mei. In deze periode is het absoluut verboden om in enkele vorm dan ook op snoek te vissen. Het is in deze periode eveneens verboden om te vissen met kunstaas en dood aas.

Gesloten seizoen snoek

Waarom is er een gesloten seizoen?

Sportvisserij Nederland heeft een gesloten seizoen in het leven geroepen voor bepaalde vissoorten in verband met de paaitijd. In deze periode planten de snoeken zich voort en paaien de mannetjes en vrouwtjes met elkaar. In deze tijd is het niet goed voor de snoeken om gevangen te worden omdat ze dan zwak zijn. Als er gewoon gevist zou worden zou dat betekenen dat er veel snoeken dood gaan en dus zou dan de snoek stand in de Nederlandse wateren afnemen. Hou je als visser gewoon aan de regels zodat je de rest van het jaar kan blijven vissen op snoek!

 

Wat is het gesloten seizoen snoek? Het gesloten seizoen van de Snoek geldt voor de data 1 maart tot de laatste zaterdag van mei. In deze periode is het absoluut verboden om in enkele vorm dan ook op snoek te vissen. Het is in deze periode eveneens verboden om te vissen met kunstaas en dood aas. Waarom is er een gesloten seizoen? Sportvisserij Nederland heeft een gesloten seizoen in het leven geroepen voor bepaalde vissoorten in verband met de paaitijd. In deze periode planten de snoeken zich voort en paaien de mannetjes en vrouwtjes met elkaar. In deze tijd is…

Review Overview

User Rating: 2.94 ( 23 votes)
0

Laat een bericht achter!

Je Emailadres zal niet gepubliceerd worden. Required fields are marked *

*