Home » Karper » Voerboot » Voerboot

Voerboot

Wat is een voerboot?voerboot

De Voerboot is een relatief nieuw begrip in de karperwereld. Net als in de “gewone” wereld wordt de hedendaagse technologie steeds meer toegepast in de visserij. Daar is de voerboot een mooi voorbeeld van. Het woord zeg het eigenlijk al, een boot die karpervoer voor jou verplaatst. Maar een voerboot is niet zomaar een boot. De voerboot kan je op een afstand met een afstandbediening besturen en op de centimeter nauwkeurig plaatsen. Ook kan een voerboot tegenwoordig het haakaas los van het voeraas vervoeren en deze op de centimeter plaatsen waar jij dat wilt.

 

 

Waar kan ik een voerboot voor gebruiken?

Een voerboot is uitermate geschikt om jou aas naar de plek te brengen waar je normaal gesproken niet komt, of met een normale boot moet komen. Waarom gebruik ik dan niet gewoon een goedkope rubberen boot? De rubberen boot is echt een killer op je voerstek. Als je luid plonsend met je rubberen bootje je stekken afgaat kan je maar alvast 3 uur van je vistijd afhalen want de komende 3 uur ga jij niets vangen. Met een rubberen boot breng je voor de karpers natuurlijk een hoop chaos in het water. Daarom is de voerboot uitermate geschikt om in alle rust je aasje naar de stek te brengen, neer te leggen, en rustig weer verder te varen.

Voerboot kopenHoe gaat een voerboot te werk?

Een voerboot is redelijk simpel om te bedienen. Je hebt een afstandbediening waarmee je de motor kunt bedienen en knoppen om het voer uit de voerboot te laten glijden. De voerboot is voorzien van 1 of 2 laadbakken waar je je voer in kunt deponeren. Zodra je op de knop drukt op je afstandbediening laat hij het voer los en kan je weer terug varen.

 

 

Wat voor soorten voerboten zijn er?

Hier een youtube filmpje van een voerboot. Deze boot is misschien wat overdreven maar ziet er wel erg mooi uit!

YouTube Preview Image

Er zijn een aantal verschillende merken die voetboten produceren. Ook qua opties zijn er een aantal mogelijkheden. Er zijn erg uitgebreide voerboten waarbij je zelfs op de afstandbediening een dieptemeter en bodemanalyse meter hebt, maar er zijn ook wat minder uitgebreide modellen waarbij je gewoon simpel je aasje uit kunt varen en netjes kunt neerleggen op je stek.

Hieronder een kleine lijstje met de populairste boten van dit moment, klik op de tekst voor meer informatie:

  1. Prisma 3 voerboot
  2. Baitliner voerboot
  3. Soul Bait Solution Baitboat

 

 

Laat een bericht achter!

Je Emailadres zal niet gepubliceerd worden. Required fields are marked *

*