Home » Witvis » Vissen op Voorn » Vissen op Voorn

Vissen op Voorn

Vissen op voorn




De voorn is de bekendste witvis in Nederland. Ook is de voorn de meest gevangen witvis in Nederland. Dit komt omdat vissen op voorn relatief makkelijk is. Je kan met een klein hengeltje al aan de slag. De voorn kom je vrijwel in elke sloot in Nederland tegen. De voorn is bestand tegen elk soort water dus overal komt hij voor. De enige voorwaarde voor een voorn is dat ze voldoende voedsel in het water hebben, en dat is in Nederland vaak het geval.

Soorten voorn

Er zijn een aantal verschillende soorten voorn, hier de 3 meest voorkomende voorns

Rietvoorn

ruisvoorn vangen

Dit is de meest bekende soort voorn, deze wordt het meest en makkelijkst gevangen in Nederland

 

 

Kopvoorn

kopvoorn vangen

De kopvoorn komt wat vaker voor in stromend water. Denk hierbij aan rivieren en stromende kanalen

 

 

 

 

Blankvoorn

Leuciscus_rutilus

De blankvoorn komt ook in elk water voor in Nederland maar in wat minder grote getale dan de rietvoorn.

Voorn vangen

De reden waarom de voorn een populaire vis is, is omdat hij relatief makkelijk te vangen is. Vaak kan hij met een klein stukje brood aan je haakje al gevangen worden. De meest gebruikte manier om op voorn te vissen is met een vaste hengel. Aan deze vaste hengel wordt een stuk visdraad aan de top vastgemaakt. De lengte van dit draad kan je een beetje zelf bepalen, het ligt vaak aan het water waar je op wilt vissen. Als je op een klein watertje vist op voorn is een paar meter al voldoende, op een groter water kan je er wat meer aan doen zodat je verder kan werpen. Maak het visdraad ook niet te lang want dan wordt het lastiger om de voorn aan te slaan.
Onder aan het visdraad monteer je een kleine voorndobber, wat kleine knijploodjes om de dobber op peil te brengen en helemaal onderaan de vislijn monteer je een klein voornhaakje. Dit haakje moet niet te groot zijn, anders kan je de voorn niet goed haken. De diepte van je dobber hangt af van de diepte van het water. In de meeste gevallen is het verstandig om 20 tot 30 centimeter boven de bodem te vissen. Als het een warme zomerdag is, en je de voorns vaak ziet zwemmen, is het verstandig om wat hoger in het water te vissen.

Voorn aas

Vissen op voorn is met veel soorten aas te doen. Het meest gebruikte stukje aas is het bekende brood. Dit werkt altijd heel er vissen met madengoed, maar soms wil dat wel eens niet lukken. Een ander alternatief voor vissen op voorn zijn de Maden. Dit zijn kleine vliegenlarven die je bij je hengelsportzaak kan halen.
Ook zijn voorns met vele andere soorten aas te vangen, maar brood en maden zijn de meest gekozen aassoorten.




In de meeste gevallen is het slim om niet alleen je aas aan je haakje in het water te leggen, maar ook een beetje bij te voeren. Dit is slim om te doen omdat je op deze manier de voorns naar je stek toe lokt. Meerdere stukjes aas vallen natuurlijk meer op dan 1 stukje aan je haakje

 

 

Vissen op voorn filmpje

Hieronder een leuk filmpje met wat leuke voornvangsten. Ook geven ze wat leuke tips om meer voorn te vangen!

YouTube Preview Image

 

Vissen op voorn De voorn is de bekendste witvis in Nederland. Ook is de voorn de meest gevangen witvis in Nederland. Dit komt omdat vissen op voorn relatief makkelijk is. Je kan met een klein hengeltje al aan de slag. De voorn kom je vrijwel in elke sloot in Nederland tegen. De voorn is bestand tegen elk soort water dus overal komt hij voor. De enige voorwaarde voor een voorn is dat ze voldoende voedsel in het water hebben, en dat is in Nederland vaak het geval. Soorten voorn Er zijn een aantal verschillende soorten voorn, hier de 3 meest…

Review Overview

User Rating: 2.46 ( 46 votes)
0

Laat een bericht achter!

Je Emailadres zal niet gepubliceerd worden. Required fields are marked *

*