Home » Karper » Tijgernoten kopen

Tijgernoten kopen

Tijgernoten kopen

Waar kan ik tijgernoten kopen en wat is dit eigenlijk voor aas? In dit artikel geven wij antwoord op deze vragen en laten wij zien waar u het beste tijgernoten kunt kopen.

Wat zijn tijgernoten?

tijgernoten kopen

Het woord zegt het eigenlijk al een beetje, het zijn harde noten met een tijgermotief waarmee veel op karper gevist wordt. De naam tijgernoten is verzonnen door de karpervissers, maar eigenlijk is het een aardamandel. Officieel heet het zelfs een Knolcyperus. Deze tijgernoten( aardamandelen) groeien aan een plantje onder de grond. Een tijgernootje bestaat uit verschillende soorten vetten en bestanddelen. de belangrijkste bestanddelen zijn als volgt: 25% vet, 30 % zetmeel en 7 % eiwit. Ook zitten er veel vitamines en mineralen in een tijgernoot. De tijgernoot heeft een zoete geur, dit is waarschijnlijk een van de redenen waarom karpers ze zo lekker vinden.

Waarom worden tijgernoten gebruikt?

De meeste karpervissers maken vaak gebruik van boilies, maar die zijn niet echt natuurlijk. Een tijgernoot is dat uiteraard wel. Daarom denken sommige karpervissers dat een tijgernoot beter werkt omdat dit natuurlijk aas is en de karper deze sneller vertrouwd en dus sneller pakt. Ook worden tijgernoten vaak gebruikt als bijvoer naast de boilie. Een goede mix van boilies en tijgernoten werkt ook altijd erg goed!

 

Bereiding tijgernoten

Als je op karper gaat vissen moeten je tijgernoten altijd voorgeweekt zijn.Dit moet omdat de tijgernoten anders gaan uitzetten onder water en dus ook in de karper zelf. Dit kan zelfs tot de dood leiden van een karper als je tijgernoten niet goed bereid zijn! Zorg er dus altijd voor dat je tijgernoten goed voorgewerkt zijn en dat je ze lang genoeg kookt. bekijk het filmpje hiernaast voor tips voor de bereiding van tijgernoten.

YouTube Preview Image

 

 

Waar kan ik tijgernoten kopen en wat kost dat?

tijgernoten karpervissenEr zijn een aantal webshops waar je online tijgernoten kopen kunt. Tijgernoten zijn verkrijgbaar in 2 varianten, de droge en de voorgewerkte. Bij de voorgewerkte variant zijn de tijgernoten alvast op smaak gebracht. De droge tijgernoten kan je zelf thuis nog weken en zelf de smaken toevoegen.

De prijs van tijgernoten verschilt niet erg veel per webshop, het maakt dus niet zo heel veel uit waar je ze besteld. Bij de meeste webshops kosten ze ongeveer €3,00 per kilo ongeweekte tijgernoten. Dit is een mooie prijs voor deze hoeveelheid. Een pot met voorgeweekte tijgernoten en toegevoegde flavours kost al snel een 10tje.

De best beoordeelde webshops voor tijgernoten kopen zijn:

 

Bol.com ->  Bestel
Hengelsportknaller -> Bestel

Laat een bericht achter!

Je Emailadres zal niet gepubliceerd worden. Required fields are marked *

*