Home » Karper » Karper vissen met boilies

Karper vissen met boilies

Karper vissen met boilies

Karpers zijn mooie vissen met 4 baarddraden die twee aan twee verspreid zitten op zowel de bovenlip als in de mondhoeken. Ookvissen met boilies hebben karpers een lange rugvin, waarvan de eerste vinstralen uitsteken. Het is uiterst populair om op karpers te vissen, waarschijnlijk omdat het grote en krachtige vissen zijn, waar tevens eigenlijk het hele jaar door op gevist mag worden. Er is geen visverbod uitgegeven voor bepaalde periodes in het jaar, zoals dit bij andere vissoorten nog weleens het geval is. Je kunt dus eigenlijk gelijk een poging wagen, zodra het seizoen weer warmer wordt en de karpers weer actiever worden. In de wintermaanden heeft het weinig zin om op karpers te vissen, aangezien ze zich dan in het diepe water schuilhouden op de bodem van wateren. Ze liggen dan praktisch stil om energie te besparen. Ze zoeken ook niet naar voedsel in deze periode, waardoor het lastig wordt om ze te lokaliseren. Ze zullen ook geen moeite doen om te reageren op al het lekkers wat je naar ze toe kunt gooien. Zodra het weer wat warmer wordt, zo in het vroege voorjaar, komen ze uit hun winterslaap tevoorschijn en gaan ze langzaamaan weer op zoek naar eten. Je zult ze dan ook sneller weer kunnen opmerken. Bij het azen steekt de karper zijn kop in de bodem en wroet deze helemaal los. Hij steekt hierbij zijn staartvin helemaal naar boven. Door deze handeling ontstaan er luchtbellen die aan het oppervlakte van het water zichtbaar worden. Zo zie je al snel waar de karpers zich bevinden. Mogelijk zie je ze in ondiep water ook gewoon zwemmen. Het is dan vervolgens de kunst om ze te benaderen en te vangen.

 

Vangtechniek met boilies

 

Voor het vangen van karpers kun je verschillende soorten aas gebruiken. Een populair en uiterst effectief middel karper vissen met boilies die tegenwoordig veelvukarper vissen met boiliesldig worden gebruikt. Vroeger bestonden deze uit bolletjes deeg wat gekookt moest worden. Hierdoor kregen ze een harde buitenlaag, waardoor het aas minder aantrekkelijk werd voor witvissen en er dus gerichter op  karpers gevist kon worden. Nu worden er echter veel meer ingrediënten en smaakstoffen aan de boilies toegevoegd die goed in het water moeten kunnen oplossen. Op deze manier trekken de boilies nog sterker karpers aan, door de prettige geuren van het eten wat in de boilie is verwerkt. De ronde vorm van de boilies zorgt ervoor dat het aas goed en effectief kan worden uitgegooid en precies daar belandt waar je het aas wilt hebben. Het uiteindelijke gebruik van de boilie hangt veel af van je manier van vissen. Als je kiest voor instant vissen, dan kan het wenselijk zijn om gelijk voor een goede boilie te kiezen, die wellicht wat duurder is, maar wel goede resultaten kan bieden. Als je liever eerst gaat voeren, dan kun je ervoor kiezen om voor een iets goedkoper aas te gaan, omdat je anders wel erg veel kwijt kunt zijn voor een enkele sessie vissen. Bij voeren ga je immers al een aantal dagen voor je visdag naar de plek toe waar je van plan bent te gaan vissen en begin je alvast wat voer te strooien. Op deze manier raken de vissen vertrouwd met het aas en schrikken ze er niet langer voor terug. Ook zullen ze sneller reageren zodra je een nieuwe portie aan de hengel aanbiedt. Dit vergroot je kansen om een karper te vangen.

Boilies per jaargetijde

Om het juiste aas te kunnen kiezen, moet je bovendien rekening houden met het jaargetijde waarin je wilt gaan vissen. boilie vissenKarpervissen met boilies in de lente vraagt om zoete boilies met een lagere voedingswaarde. In de zomer maakt het vaak niet zoveel uit wat voor boilie je gebruikt tijdens karpervissen met boilies. De herfst of nazomer vraagt echter juist weer meer om vismeelboilies, omdat de karper dan op gewicht wil komen voor de naderende wintermaanden, waarbij de karper van zijn vetreserves moet leven. Vismeelboilies bevatten een hogere voedingswaarde en zijn daarom erg aantrekkelijk in deze periode. Om de juiste boilie te vinden, is het verstandig om vooral op je eigen gevoel af te gaan en te vertrouwen dat je weet welke het beste zal aanslaan. Vaak weet je ook uit eigen ervaring welke boilie wel of niet zal werken op een bepaalde dag. Je kunt uiteraard ook afwisselen als blijkt dat een eerder gekozen boilie toch niet goede resultaten geeft.  Uiteraard werkt het extra bevorderend om de vissen in de dagen vooraf aan je visuitje structureel te voeren met het voer wat je wilt gaan gebruiken. Hiermee wek je hun aandacht en interesse en zul je als vanzelf bemerken dat je eerder karpers vangt met boilies.

Boilies kopen

Wil jij weten waar je boilies kan kopen? Vind dan hier de beste tips op het gebied van boilies kopen! Wil jij toch liever met een andere aassoort op karper vissen? Dan raden wij jou aan om eens wat meer te lezen over tijgernoten kopen

Karper vissen met boilies Karpers zijn mooie vissen met 4 baarddraden die twee aan twee verspreid zitten op zowel de bovenlip als in de mondhoeken. Ook hebben karpers een lange rugvin, waarvan de eerste vinstralen uitsteken. Het is uiterst populair om op karpers te vissen, waarschijnlijk omdat het grote en krachtige vissen zijn, waar tevens eigenlijk het hele jaar door op gevist mag worden. Er is geen visverbod uitgegeven voor bepaalde periodes in het jaar, zoals dit bij andere vissoorten nog weleens het geval is. Je kunt dus eigenlijk gelijk een poging wagen, zodra het seizoen weer warmer wordt en…

Review Overview

User Rating: 2.44 ( 4 votes)
0

Laat een bericht achter!

Je Emailadres zal niet gepubliceerd worden. Required fields are marked *

*